Να κρατήσουμε την Ελλάδα Μπροστά και να αλλάξουμε την Ευρώπη

Μήνυμα συστράτευσης όλης της προοδευτικής παράταξης και ιδιαιτέρως των ψηφοφόρων  του ΠΑΣΟΚ ενόψη των Ευρωεκλογών, έστειλε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της «Ελιάς» Σπύρος Ντ. Βρεττός από τις Αχαρνές.
Ξεκινώντας την ομιλία του,  επεσήμανε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η  Αυτοδιοίκηση είναι κορυφαίοι πυλώνες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης , αντιτάχθηκε δε στην κομματικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών.  «Τα κόμματα και τα μέλη τους είναι βεβαίως αναπόσπαστο κομμάτι των τοπικών κοινωνιών και οφείλουν να βοηθούν για την επίλυση των προβλημάτων, χωρίς όμως να «καπελώνουν» τις δημοτικές και περιφερειακές πολιτικές πρωτοβουλίες» ανέφερε.
 Ο κ.  Βρεττός υπερασπίστηκε της ιστορικής προσφοράς  του ΠΑΣΟΚ στη χώρα, τονίζοντας ότι «το Ευρώ δεν είναι ούτε Φετίχ , ούτε Εργαλείο όπως λέει ο  κ. Τσίπρας αλλά κορυφαία γεωπολιτική  και οικονομική επιλογή του ελληνισμού», για την οποία όλοι οι Έλληνες έχουν καταβάλει πολλές θυσίες που δεν πρέπει να πάνε χαμένες.
Αναφερόμενος στη βαθιά οικονομική κρίση που ζούμε, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι: «αν πίστευα ότι το 2010 υπήρχε άλλος δρόμος και εμείς προτιμήσαμε το σημερινό δύσβατο μονοπάτι που διανύουμε, δεν θα ήμουν ΠΑΣΟΚ ούτε υποψήφιος με την Ελιά σήμερα» . Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση κατά του «διδύμου του λαϊκισμού» κ.Τσίπρα και Σαμαρά, τους οποίους κατηγόρησε ότι καλλιέργησαν μαζί το παραλυτικό για την κοινωνίας μας δίλημμα «Μνημόνιο - Αντιμνημόνιο».
 Τόνισε δε,  ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ακόμα να καλλιεργεί αυταπάτες και προσπαθεί να απονομιμοποιήσει τις κυβερνήσεις εθνικής συνεννόησης, μετατρέποντας τις ευρωεκλογές όχι στο δημοψήφισμα που ποτέ δεν πίστεψε, άλλα σε μια νέα «Πλατεία Συντάγματος» ανάλογη εκείνης του 2011.
«Μαλώνουν σήμερα για τη Νέα Ελλάδα στα συνθήματα και τα εμβλήματα τους», ανέφερε, «ενώ  εμείς είμαστε εκείνοι που χτίζουμε τη Νέα Ελλάδα κάθε μέρα , με τεράστιες δυσκολίες και ερχόμενοι αντιμέτωποι ακόμα και με τον ίδιο μας τον εαυτό».
Στη συνέχεια ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της «Ελιάς» επικεντρώθηκε στα εθνικά και ευρωπαϊκά διακυβεύματα, λέγοντας ότι η χώρα χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα και εθνική ενότητα για να αντιμετωπίσει τις κρίσιμες τελικές διαπραγματεύσεις που αφορούν στο χρέος. «Αυτή η σταθερότητα είτε θα επιβεβαιωθεί στις ευρωεκλογές, είτε θα πρέπει να προκύψει αμέσως μετά και γρήγορα».

«Η χειρότερη εξέλιξη για την  κ. Μέρκελ είναι να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο Ευρωκοινοβούλιο και να εκλεγεί  ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτζ πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διότι αυτό θα επηρεάσει τα πολιτικά πράγματα στην ίδια της τη χώρα» ανέφερε ο κ.Βρεττός, ενώ επεσήμανε ότι γίνεται προσπάθεια από το Λαïκό Κόμμα και τους συντηρητικούς πολιτικούς της Ευρώπης να ενσωματώσουν πτυχές του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος, ώστε να παραμείνουν  πολιτικά ισχυρότεροι. «Δεν θα τα πραγματοποιήσουν  αν εμείς δεν είμαστε δυνατοί. Αν είμαστε δυνατοί θα κάνουμε ακόμα περισσότερα. Χρειαζόμαστε  Δυνατή «Ελιά» και Δυνατό ΠΑΣΟΚ, για να κρατήσουμε την Ελλάδα Μπροστά και  να αλλάξουμε την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: