Ενιαία Θέση – Διεκδίκηση για το Ολυμπιακό Ακίνητο, και μετά;

Αν και απρόθυμη αρχικά η δημοτική αρχή να παρέμβει σχετικά με την παραχώρηση -σκάνδαλο του Ολυμπιακού Ακινήτου στον οικισμό Ολυμπιακό Χωριό του δήμου Αχαρνών, συμφώνησε με το πλαίσιο που κατέθεσε η δημοτική παράταξη ″Αχαρνές – Σύγχρονη Πόλη″ για κατάργηση των τετελεσμένων και για διατύπωση απαιτήσεων από μέρους του δήμου.

Η ενιαία θέση που διαμορφώθηκε , από ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο, οφείλει να είναι η αρχή μια σοβαρής διεκδίκησης του Δήμου και όχι ένα κείμενο που θα μπει στο αρχείο, μαζί με την ουσία της υπόθεσης.

Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο χρειάζονται δυναμικές και συντονισμένες κινήσεις που δεν θα αφήσουν αμφιβολίες για τις προθέσεις μας. Εδώ και δύο χρόνια εκκρεμεί αδικαιολόγητα η διεξαγωγή ενός δημοτικού συμβουλίου στο χώρο του οικισμού. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Ακίνητο ξεκινώντας στην πράξη τη χρησιμοποίηση του κτιρίου για τις ανάγκες του δήμου. Οι διάφορες φοβίες που έχουν διατυπωθεί για μια κίνηση σαν και αυτή, δεν νομίζω ότι είναι βάσιμες και κυρίως χρήσιμες.

Θα πρέπει να θυμηθούμε ότι σύσσωμες οι δημοτικές παρατάξεις, οι δημότες, ο τοπικός τύπος, παρενέβησαν προεκλογικά και ακύρωσαν το διαγωνισμό για την μίσθωση των αθλητικών εγκαταστάσεων, εμποδίζοντας την κατάθεση προσφορών. Αντίστοιχη ήταν η πίεση – απειλή που διαμορφώθηκε για την υπόθεση της μετεγκατάστασης του ΙΚΑ. Είναι επικίνδυνη αυταπάτη να νομίζει μια δημοτική αρχή ότι ακολουθώντας κατά γράμμα και με θρησκευτική ευλάβεια τις δαιδαλώδεις νομικές διαδικασίες θα εξυπηρετήσει επαρκώς τα δίκαια αιτήματα του Δήμου. Μια ματιά στη σύμβαση μίσθωσης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις αρκεί για να διαπιστώσουμε του λόγου το αληθές …

Δεν υπάρχουν σχόλια: