Να διεκδικήσουμε την κυριότητα του Ολυμπιακού Ακίνητου

Προβληματίζει το γεγονός ότι ο δήμος αντιμετωπίζει με χαλαρότητα τις κυβερνητικές επιλογές και δράσεις που αφορούν την πόλη μας, κάτι που απ’ ότι φαίνεται είναι αποτέλεσμα μιας μοιρολατρικής νοοτροπίας απέναντι στις όποιες επιλογές της.

Ο δήμος προσανατολίζεται διεκδικητικά απέναντι στην πολιτεία μόνο όταν το θέμα παίρνει διαστάσεις και απασχολεί την κοινή γνώμη, το ίδιο έγινε και με την περίπτωση της μετεγκατάστασης του ΙΚΑ αλλά και με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια της παραχώρησης του Ολυμπιακού ακινήτου στη Μονή Βατοπαιδίου ,η δημοτική αρχή δεν φαίνεται καν διατεθειμένη να κάνει κάποιου είδους παρέμβαση, ενώ εκ των υστέρων ανακάλυψε ότι η λειτουργία του Υπουργείου Εργασίας θα έφερνε πολλά αυτοκίνητα στο Ολυμπιακό Χωριό!

Ο δήμος οφείλει να έχει λόγο και άποψη για οτιδήποτε συμβαίνει στην επικράτεια του και να διεκδικεί τα μέγιστα από την πολιτεία για να μπορεί να πετυχαίνει τουλάχιστον αυτά που δικαιούται.

Μετά τις νέες εξελίξεις που προκύπτουν από την εισαγγελική παρέμβαση, ο δήμος ίσως θα έπρεπε να διεκδικήσει την κυριότητα του Ολυμπιακού Ακινήτου. Επιπλέον, μπορούμε να δεσμευθούμε ότι τα όποια έσοδα από τη διαχείριση του θα τροφοδοτήσουν την κοινωνική πολιτική στις Αχαρνές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: