Σε λάθος κατεύθυνση.

Σε λάθος κατεύθυνση συνεχίζει να εργάζεται μια μερίδα κατοίκων του Ολυμπιακού Χωρίου όπως φαίνεται απ’ όσα γράφουν στο δικτυακό τους τόπο (http://www.olympicvillagenews.gr/).
Αρέσκονται στο να βλέπουν "γκρίζες ζώνες" λες και είναι σε κάποιου είδους "ψυχρό πόλεμο" με όλους τους άλλους, να λένε ότι "δεν έχουν ταυτότητα" και άλλα χαριτωμένα.
Σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική για συνένωση των Δήμων που ακολουθείται από την πολιτεία εδώ και χρόνια, επιδιώκουν το Ολυμπιακό Χωριό να γίνει ανεξάρτητος Δήμος. Αλήθεια για ποιο λόγο; Αν νομίζουν ότι θα συντηρήσουν τις υποδομές του οικισμού με τα χρήματα που δίνει το κράτος σε δήμους αυτού του μεγέθους είναι πολύ γελασμένοι. Αν πάλι δεν τους αρέσει να λέγονται Μενιδιάτες ή Αχαρνείς, αν μας θεωρούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, τότε το πρόβλημα τους είναι αξεπέραστο...

Θεωρώ ότι αδικούν το δήμο μας, ο οποίος προσπαθεί ειλικρινά και αντιμετωπίζει προβλήματα του νέου οικισμού και μάλιστα χωρίς να έχουν ξεπεραστεί πλήρως όλα τα θεσμικά εμπόδια . Σίγουρα μένουν πολλά να γίνουν. Εκκρεμεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου που έχουμε δεσμευθεί να πραγματοποιηθεί στο χώρο του οικισμού και πιστεύω ότι χρειάζεται άμεσα ένα δημοτικό κατάστημα στο Ολυμπιακό Χωριό, να σχεδιαστεί ίδρυση ΚΕΠ και πολλά άλλα που είμαι βέβαιος ότι θα προγραμματιστούν. Θα πρέπει επίσης να επισημάνω, ότι το Μενίδι λίγο απέχει να εκπληρώσει το πληθυσμιακό όριο που θα υπαγορεύσει την ίδρυση δημοτικών διαμερισμάτων με εκλογή διαμερισματικών συμβούλων, ξεχωριστούς προϋπολογισμούς και αυξημένες αρμοδιότητες στην περιοχή ευθύνης τους. Γιατί λοιπόν το Ολυμπιακό Χωρίο ,μαζί με άλλες περιοχές της πόλης μας βέβαια, να μην αποτελέσουν ένα τέτοιο διαμέρισμα;

Στόχος όλων πρέπει να είναι η αύξηση της κοινωνικής συνοχής και της ποιότητας ζωής του συνόλου των κατοίκων των Αχαρνών. Είμαι βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του νέου οικισμού δεν πάσχει από μεγαλοϊδεατισμούς και δεν μετέχει σε προσπάθειες κοινωνικού διαχωρισμού. Από εκεί και πέρα βέβαια ο Δήμος και όλοι μας, πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για την εξυπηρέτηση των νέων συμπολιτών μας ώστε να μην αισθάνονται ξεκρέμαστοι και ξένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: