Να επαναληφθεί η διαβούλευση για το Κτήμα Τατοΐου

Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την εκ νέου ενεργοποίηση των σχεδίων αξιοποίησης του Κτήματος Τατοΐου (τέως Βασιλικό), το οποίο βρίσκεται στην πλήρη και αμετάκλητη κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου από το 2002-2003, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν υλοποιηθεί σημαντικά έργα συντήρησης και ανάπτυξης ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα  και η τουριστική του αξία. 

Το Υπουργείο Πολιτισμού που έχει αναλάβει τον συντονισμό, μπορεί και πρέπει να επαναλάβει τη διαβούλευση με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και ιδιαίτερα με τους δήμους που έχουν εύλογο ενδιαφέρον από την αξιοποίηση του Κτήματος λόγω των περιοχών στις οποίες το κτήμα βρίσκεται και συνορεύει, δηλ. του Δήμου Αχαρνών (Βαρυμπόμπη), του Δήμου Διονύσου (Κρυονέρι) και του Δήμου Ωρωπού (Ιπποκράτειος Πολιτεία - Αφίδνες).  

Χωρίς αμφιβολία, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για την δημιουργία ενός αξιόλογου πόλου τουριστικής έλξης στη Βόρειο - Ανατολική Αττική, ανοιχτού στους πολίτες, με σεβασμό στην ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας και στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής (Πάρνηθα - Εθνικός Δρυμός).

Δεν υπάρχουν σχόλια: