7000 Αστυνομικοί ή 70 Καλλιτέχνες για το Πολυτεχνείο;

Πολλοί φοβούνται τη ζωντανή μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς γιατί  ξεβολεύει πρόσωπα και καταστάσεις. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι εξελίχθηκε σιγά – σιγά μια διαδικασία ευτελισμού της επετείου, με επίκεντρο τα διάφορα επεισόδια που διεξάγονται, με μεγαλύτερη ή μικρότερη ένταση κάθε χρόνο.

‘Έζησα για αρκετά χρόνια ως φοιτητής, προπτυχιακός και μεταπτυχιακός του ΕΜΠ την ατμόσφαιρα των ημερών. Έχω θετικές και αρνητικές αναμνήσεις.
Θετικές, όταν ξεκινήσαμε κάποτε με την ΠΑΣΠ την έκθεση φωτογραφίας, αρνητικές όταν θυμάμαι είχαν ρίξει οι αναρχικοί  μολότοφ στο πρόσωπο ενός Κνίτη, τα επεισόδια, οι απειλητικές χειρονομίες των αστυνομικών κ.α

Το θέμα είναι το εξής, ο χώρος είναι πολύ φορτισμένος συναισθηματικά: Ή θα γίνονται συναυλίες ή θα γίνονται έκτροπα, μέση λύση δεν υπάρχει. Δημιουργία ή Καταστροφή.


Αντί λοιπόν για 7000 αστυνομικούς, πιστεύω ότι είναι καλύτερα να πάρουν κάποια στιγμή πρωτοβουλία 70 καλλιτέχνες – δημιουργοί,  ώστε να απελευθερώσουν το Πολυτεχνείο και τη μνήμη της εξέγερσης από την ασφυκτική πίεση που υφίστανται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: