Μνημόνιο Συνεργασίας με ΟΣΕ

Προς: Δήμαρχο Αχαρνών κ. Παναγιώτη Φωτιάδη

Κύριε Δήμαρχε,

Ο Δήμος Αθηναίων, όπως και ο Δήμος Αγίων Αναργύρων, προχώρησε στη σύνταξη μνημονίου συνεργασίας με τον ΟΣΕ βάση του οποίου:

• Υπογειοποιούνται 1.230 μέτρα από την οδό Σεπολίων έως την οδό Σιώκου και 620 μέτρα από την οδό Ορφέως έως και την Ιερά Οδό.

• Υποβιβάζεται το μεγαλύτερο μέρος του υπολοίπου τμήματος επίγειων γραμμών που σήμερα κόβουν στα δύο την Αθήνα.

• Αποφεύγεται η διασταύρωση πεζών, οχημάτων και τραίνων στο σύνολο της γραμμής, με υπόγειες και υπέργειες διαβάσεις. Αποδίδονται διαμορφωμένοι χώροι πρασίνου και αναψυχής επί των υπογειοποιημένων τμημάτων της γραμμής. Παράλληλα αποδίδονται 20.000 τ.μ. από την ιδιοκτησία του ΟΣΕ σε κοινή χρήση για την πόλη και τους κατοίκους των γειτονιών.

•Αξιοποιείται το ιστορικό κτίριο Τσίλερ, από κοινού από τον Δήμο Αθηναίων και τον ΟΣΕ, ως χώρος πολιτισμού και αναψυχής σε συνδυασμό με την διατήρηση και προβολή της διαχρονικής ιστορίας του σιδηροδρόμου και της σχέσης του με την πόλη.

•Τέλος, με το Μνημόνιο Συνεργασίας συγκροτείται και λειτουργεί Παρατηρητήριο με πλειοψηφική συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων που θα παρακολουθεί διαρκώς την εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων, την πορεία των έργων, την επίλυση τυχόν προβλημάτων και την ενημέρωση των κατοίκων.

Σας παρακαλώ να προχωρήσετε άμεσα σε σύνταξη ανάλογου μνημονίου συνεργασίας για το δήμο Αχαρνών ο οποίος διασχίζεται από τη γραμμή του τρένου, έχει δύο εν ενεργεία σταθμούς (Κεντρικό Σταθμό Αχαρνών, Δεκέλεια), σύντομα θα διαθέτει σταθμό προαστιακού και υποτίθεται ότι θα φιλοξενήσει ένα από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά κέντρα των Βαλκανίων (ΣΚΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: