Ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Προς: Πρόεδρο επιτροπής Παιδείας κ. Κούτα Κών/νο
Δήμαρχο Αχαρνών κ. Παναγιώτη Φωτιάδη

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε

Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είναι ένας θεσμός που λειτουργεί με επιτυχία εδώ και χρόνια σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές, επιμορφωτικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς, παράγοντας εκπαιδευτικό υλικό και αναπτύσσοντας θεματικά δίκτυα, τοπικές και διεθνείς συνεργασίες.

Αποτελούν έναν από τους βασικούς άξονες της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της χώρας μας, η οποία είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ, αν θέλουμε να εφοδιάσουμε τις νέες γενιές με γνώση που θα τους βοηθήσει να πετύχουν βιώσιμες μορφές κοινωνικής ανάπτυξης.

Σας προτείνω να υποβάλουμε ολοκληρωμένη πρόταση για την ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στις Αχαρνές και επίσης να διερευνήσουμε την πιθανότητα αξιοποίησης του μισοκατεστραμένου από τη φωτιά ξενοδοχείου « Κυκλάμινο» στην Πάρνηθα ,ύστερα από ανακατασκευή, για την φιλοξενία του. Κάτι τέτοιο θα ήταν ιδανικό για τις δραστηριότητες του εκπαιδευτικού κέντρου και θα μπορούσε να το κατατάξει σε ένα από τα καλύτερα της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: