Λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιάννη Γρηγοριάδη
Κοινοποίηση: Δήμαρχο Αχαρνών κ. Παναγιώτη Φωτιάδη


Κύριε Πρόεδρε,

Η όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ένας διαρκής και κοινός στόχος όλων μας, μια που συναρτάται άμεσα με την ποιότητα της δημοκρατίας στον τόπο μας και την αποτελεσματικότητα του δήμου στην επίλυση των προβλημάτων. Κατά γενική ομολογία ο αριθμός των συνεδριάσεων είναι μεγάλος, κάτι που είναι αναμφίβολα θετικό και ελπιδοφόρο, αλλά από μόνο του δεν αρκεί. Επιτρέψτε μου μερικές παρατηρήσεις και προτάσεις πάνω στο θέμα όπως:

(α) Προγραμματισμός για συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων με θέματα που άπτονται όμορων περιοχών του Δήμου (π.χ Κάτω Αχαρνές, Κέντρο, κ.α) σε συνεργασία με τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στους χώρους αυτούς. Η αρχή μπορεί να γίνει με τον Οικισμό Ολυμπιακό Χωριό & Βαρυμπόμπη όπου ιδιαιτέρως τα προβλήματα των νέων δημοτών μας συσσωρεύονται και πρέπει να νιώσουν τον Δήμο Αχαρνών στο πλευρό τους. Είναι επίσης μια περιοχή όπου ο Δήμος έχει ανοικτά θέματα όπως η παραχώρηση του «Ιερού Ακινήτου», η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων κ.α.

(β) Μέχρι τώρα δεν έχουν αξιοποιηθεί καθόλου οι επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε αυτές προβλέπονται από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων είτε προβλέπονται από τον κανονισμό. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στις επιτροπές αυτές μετέχουν και δημότες . Πιστεύω ότι είναι εφικτή η τακτική λειτουργία των επιτροπών , την ίδια μέρα για οικονομία χρόνου, ακόμα και σε βάρος της διεξαγωγής ενός δημοτικού συμβουλίου.

(γ) Ακόμα μέχρι σήμερα οι παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο δεν έχουν γραφεία και τεχνική υποστήριξη.

(δ) Το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει αξιοποιήσει μέχρι σήμερα τις δυνατότητες του διαδικτύου. Ενόψει μάλιστα της δημιουργίας του νέου Portal οφείλει να προβλέψει και να ενσωματώσει νέες διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: