Γρήγοροι μέσα στην Αργοπορία μας...

Αν και άργησε να ενταχθεί ο Δήμος στο σύστημα ανακύκλωσης συγκριτικά με άλλους δήμους, οι σχετικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν αρκετά γρήγορα από τότε που πριν από λίγους μήνες ο Θανάσης Κατσιγιάννης ως επικεφαλής της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, έδωσε την αποφασιστική ώθηση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η μάχη της ουσιαστικής ενημέρωσης και διευκόλυνσης του πολίτη για να δεχθεί την ανακύκλωση στην καθημερινότητα του αρχίζει και πρέπει να είναι συνεχής και αποτελεσματική.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το χαρτί που πετάει καθημερινά Ο Δήμος Αχαρνών , Οι επιχειρήσεις του , τα ΝΠΔΔ , τα σχολεία και όλες γενικώς οι Δημόσιες υπηρεσίες της πόλης καθώς και οι ιδιωτικές εταιρείες είναι αρκετό για ν'αρχίσει η ανακύκλωση στην πόλη.

Σπύρος Βρεττός είπε...

Βασικά ο δήμος έχει ενταχθεί στο γνωστό πρόγραμμα με τους μπλε κάδους οι οποίοι παραλαμβάνονται απ' όσο γνωρίζω (δεν έχω δει κανέναν μέχρι τώρα). Επίσης έχει παραλάβει δύο ειδικά απορυματοφόρα.Δηλαδή το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους δημότες, στους οποίους έχει σταλεί ένα ενημερωτικό φυλλάδιο και μια ειδική σακούλα (τουλάχιστον εγω έχω παραλάβει στο σπίτι μου). Αυτό που λέτε εσείς είναι κάτι ποιο συγκεκριμένο και μπορεί να καλυφθεί και με άλλα συμπληρωματικά προγράμματα. Πάντως απ΄όσο γνωρίζω από περιοχές που δουλεύουν την ανακύκλωση περισσότερο καιρό είναι ότι έχει μεγάλη σημασία να μην αναμιγνύονται άσχετα υλικά. Σε πιο στενό εύρος εφαρμογής, όπως αυτό που προτείνετε, ίσως είναι πιο εύκολο να ελεχθεί η κατάσταση και να αναπτυχθεί και μια νοοτροπία ανακύκλωσης.