Θέμα Δημοκρατίας και Πολιτισμού

Πολλές φορές τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες συγκρούσεων μεταξύ της δημοτικής αρχής και εκπροσώπων του Τύπου με διάφορες αφορμές. Δεν θέλω να μπω στην ουσία των περιστατικών κάποια από τα οποία έχουν λάβει τη δικαστική οδό. Να πω μόνο ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάνουμε την ψυχραιμία μας.

Από εκεί και πέρα υπάρχει μια κατηγορία που διατυπώνεται με πολλούς τρόπους από τη πλευρά της δημοτικής αρχής, στο δημοτικό συμβούλιο, στην τηλεόραση ακόμα ,και ουσιαστικά υποστηρίζει ότι η κριτική που ασκείται από τον τύπο οφείλεται στο γεγονός ότι ο δήμος δεν «εξαγοράζει» τη σιωπή τους όπως έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή. Είναι ένα τεράστιο θέμα που αφορά τη λειτουργία της δημοκρατίας και των θεσμών. Δεν επιτρέπεται να το προσπεράσουμε.

Είναι ανάγκη η δημοτική αρχή να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα ποσά που έλαβε κάθε εφημερίδα κατά τις προηγούμενες περιόδους, για ποιους λόγους τα έλαβε και αν προκύπτουν παρατυπίες. Τα ίδια στοιχεία επίσης, να δίνονται υπό μορφή δελτίου σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να υπάρχει πλήρη διαφάνεια σε ότι αφορά τις οικονομικές σχέσεις του δήμου και του τύπου, σχέσεις που κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να είναι πολιτισμένες και να στηρίζονται στις αρχές της νομιμότητας και της ισότητας, ανεξάρτητα από τις θέσεις του κάθε εντύπου και φυσικά στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: