Η αξιοποίηση της Αμυγδαλέζας

Δεν ξέρω για ποιους λόγους ένα τόσο σημαντικό για το μέλλον της πόλης θέμα είχε καλυφθεί μέχρι σήμερα με πέπλο μυστικότητας. Πολύ ορθά το ζήτημα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί είναι κάτι για το οποίο το λαός των Αχαρνών, που είναι και ο ιδιοκτήτης της έκτασης, πρέπει να έχει πλήρη ενημέρωση.

Κατά τη γνώμη μου, υπάρχει ένα ζήτημα διαδικασίας (πως γίνεται, ότι γίνεται από νομική και δεοντολογική άποψη) και ένα άλλο ουσίας (τελικά τι θα γίνει στη Αμυγδαλέζα). Από τη συζήτηση νομίζω ότι έγινε φανερό ότι η μέχρι τώρα διαδικασία έχει νομικά και διαδικαστικά κενά, αλλά και ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως ποιο κομμάτι είναι δασικό, κάτι που είναι στοιχειώδες.

Από εκεί και πέρα, προσωπικά όταν βάζω στη σειρά τις λέξεις Αμυγδαλέζα και Αξιοποίηση, ιδιαίτερα μετά την μεγάλη καταστροφή που έγινε στην Πάρνηθα, το μυαλό μου πηγαίνει στη δημιουργία πάρκου με ήπια τουριστική εκμετάλλευση σχετική με περιβάλλον - αθλητισμό - κ.α και όχι στα σχέδια που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα.

Πάντως αν είναι να ξαναρχίσει η διαδικασία από την αρχή, (κάτι που πιστεύω πρέπει να γίνει) είναι ευκαιρία να προσδιορίσουμε επακριβώς το είδος της επένδυσης που θέλουμε να φιλοξενηθεί στο κτήμα και με τους όρους που επιθυμούμε να γίνει κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: