ΚΛΟΠΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Ο ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΟΣ ΣΥNΤΕΛΕΣΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια που έχει εντοπιστεί το «λάθος» με τον αυξημένο συντελεστή δόμησης (1,8) έναντι του πραγματικού (1,1),  που χρησιμοποιεί το υπουργείο οικονομικών για τον υπολογισμό των φόρων ακίνητης περιουσίας στην περιοχή του κέντρου των Αχαρνών και ακόμα κανείς δεν το έχει διορθώσει.

Αντίθετα, αυτό που έκανε το ελληνικό κράτος, είναι να διατυπώσει το αξίωμα ότι αν υπάρχουν διαφορές στον συντελεστή μεταξύ υπουργείου οικονομικών και πολεοδομίας τότε υπερισχύει το υπουργείο! Στο διάστημα αυτό βέβαια ακόμα και σχετικά μικρές οικονομικές επιβαρύνσεις έχουν συσσωρευτεί, πόσο μάλλον μεγαλύτερες.

Επειδή από πουθενά δεν προκύπτει η υποχρέωση του πολίτη να πληρώνει παραπάνω για λάθη του ελληνικού δημοσίου και επειδή αν θέλει το κράτος να εισπράττει παραπάνω φόρους μπορεί να το κάνει με ορθολογικούς τρόπους, κάποια στιγμή θα πρέπει να πάψει αυτή η διαφορά. Εκτός βέβαια αν η φορολογική πολιτική δεν οφείλει να εφαρμόζεται με καθολικά και αναλογικά κριτήρια απέναντι σε όλους τους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: