ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ


Βαριές κατηγορίες ανταλλάσσουν κυβέρνηση και Αττική οδός, για την παράλυση ενός κομβικού συγκοινωνιακού άξονα της Αττικής και τον εγκλωβισμό χιλιάδων οχημάτων με κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή των επιβαινόντων.

Με δημόσια ανακοίνωση της η εταιρία κατηγορεί τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, ότι αρνήθηκε προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας για τα βαρεία οχήματα και ότι ανέλαβε η τροχαία να προχωρήσει σε σχετικές ενέργειες, ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα. 

Από την άλλη, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η εταιρία είχε δεσμευθεί για τη διαθεσιμότητα του δρόμου, ενώ επίσης δημοσιεύματα κάνουν λόγο για έλλειψη καυσίμων των εκχιονιστικών οχημάτων της Αττικής Οδού. 

Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να αφήσει της υπεκφυγές και να απαντήσει στην επερώτηση του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με την οποία ζητά την κατάθεση εγγράφων για τις συσκέψεις και τις αποφάσεις που ελήφθησαν, καθώς και για τον έλεγχο της επάρκειας των εκχιονιστικών μηχανημάτων της εταιρίας. 

Η αναφορά του Πρωθυπουργού στη βουλή πως σε τέτοιες συσκέψεις «δεν κρατούνται πρακτικά», είναι σε πλήρη αντίθεση με την υποχρέωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να τηρεί «φάκελο καταστροφής» με όλες τις ενέργειες κατά τη διάρκεια της πρόληψης, της αντιμετώπισης και της αποκατάστασης ενός συμβάντος μεγάλης έντασης.

Σε κάθε περίπτωση, η εξακρίβωση των πραγματικών γεγονότων είναι προϋπόθεση τόσο για τον επιμερισμό των ευθυνών, όσο και για τη βελτίωση του συστήματος Πολιτικής Προστασίας. 

Αν δεν θέλουμε να βλέπουμε την επανάληψη επικίνδυνων φαινομένων κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε άσχημες καιρικές συνθήκες, είναι ανάγκη να μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας, βάζοντας το δημόσιο συμφέρον πάνω από το όποιο πολιτικό ή εταιρικό κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: