Τοπίο στην ομίχλη το ΣΚΑ;

Πολλά και ενδιαφέροντα θέματα προέκυψαν από τη συνάντηση του δημάρχου με τους υπεύθυνους ΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ για την πορεία των εργασιών στο Συγκοινωνιακό Κέντρο Αχαρνών. Απαραίτητες είναι παρεμβάσεις για την διευκόλυνση των επιβατών (πάρκιν, προσβάσεις) που θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν τους συρμούς και προς τις δύο κατευθύνσεις (Κιάτο, Χαλκίδα). Θετικές ακούγονται οι δηλώσεις για πεζοδρομήσεις, ηχοπετάσματα και αντισταθμιστικά.

Ανησυχητικό όμως το γεγονός, κατά δήλωση του δημάρχου, ότι και οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του έργου δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τον ευρύτερο σχεδιασμό του ΟΣΕ και της κυβέρνησης σχετικά με το έργο!

Πιστεύω ότι εξακολουθεί να είναι απαραίτητο ένα δημοτικό συμβούλιο αφιερωμένο στο θέμα του ΣΚΑ, όπου από την πλευρά του ΟΣΕ θα δεσμευθούν δημόσια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την υλοποίηση των αντισταθμιστικών, αλλά και για να συζητηθεί ολόκληρο το φάσμα των σχέσεων μας με τον ΟΣΕ, όπως είναι η συχνότητα των δρομολογίων και η «διπλή ταρίφα» που πληρώνουμε για να μετακινούμαστε από και προς το κέντρο των Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: