Η δημοτική αστυνομία δεν είναι μόνο για τις κλήσεις...

Η δημοτική αστυνομία έχει ταυτιστεί στη συνείδηση των πολιτών με τις κλήσεις για παράνομη στάθμευση, ενώ στην πραγματικότητα είχε και έχει πολύ περισσότερες αρμοδιότητες, αρκεί ένας δήμος να θέλει να τις αξιοποιήσει. Ανάμεσα σε αυτούς τους δήμους σίγουρα δεν είναι ο δήμος Αχαρνών που δεν έχει φροντίσει μέχρι σήμερα να επανδρώσει επαρκώς την υπηρεσία.

Ως αποτέλεσμα, ο δήμος δεν μπορεί να κατοχυρώσει οκτώ αρμοδιότητες σχετικά με τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, τη λειτουργία των παιδότοπων, τη λειτουργία των καταστημάτων (ωράριο, ηχορύπανση κ.τ.λ) την εφαρμογή των κανόνων προστασίας στις οικοδομές κ.α

Φυσικά καμία από τις υπόλοιπες είκοσι αρμοδιότητες, που ξεκινάνε από τη ρύθμιση των λαϊκών αγορών και φθάνουν μέχρι την πολιτική προστασία, δεν είναι σε θέση ουσιαστικά να ασκήσει η σημερινή δημοτική αστυνομία με λιγότερους από 10 (και περίπου άλλους τόσους σε αναμονή) εργαζόμενους στον αχανή σε έκταση και πληθυσμό δήμο μας.

Είναι περισσότερο από απαραίτητο κάποια δημοτική αρχή να επενδύσει επιτέλους στην δημοτική αστυνομία με προσλήψεις, υλικοτεχνική υποδομή και σωστή οργάνωση της υπηρεσίας.

Δυστυχώς δεν φαίνεται να έχει απασχολήσει αυτή η προοπτική τη σημερινή δημοτική αρχή ούτε σε επίπεδο έκθεσης ιδεών, όπως αποδεικνύεται και από την απουσία οποιασδήποτε συγκεκριμένης αναφοράς στο επιχειρησιακό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: